owen-and-sophia

Sometimes I think that everyone is crafting around the world, because of that endless amount of inspiring blogs. But in my daily reality, that’s not the case…. No one in my neighborhood I know is crafting in any way, so when I am in desperate need of any feedback, I have no one to show my project and discuss…

But then I thought… hey why don’t ask for feedback on my blog! The case is: as you can see above I tried sewing on paper for the first time. But I’m not sure about the color combination I used. Would it been better if I used a different card color as background? And is the thread color contrasting too much? If so, what color would you suggest?

Please let me know what you think, so I can get out of this inspiration block, thanks!

8 Comments

 1. Corine
  on June 1st, 2009
  1

  Ik herken het helemaal, soms heb je dringend wat advies nodig he….

  Ik vind het idee van de kaarten erg leuk! die blauwe voor het jongetje lijkt me prima zo, leuk rood-wit-blauw! Het contrasterend stiksel vind ik heel geslaagd!
  Bij de kaart van het meisje zou ik het roze van de bloemetjes ergens laten terugkomen, misschien in de kleur van het stofje met de naam of anders (afgezwakt?) in de kleur van de kaart, dan is er mijns inziens meer evenwicht in kleur en contrast.
  Ik hoop dat je hier wat aan hebt en beterschap met je achillespees!

 2. trudette
  on June 1st, 2009
  2

  Goed idee om feedback te vragen via je Blog, dat is nou het geweldige aan Bloggen !
  Ik vind de kaarten heel mooi , wat mij betreft mogen de stiksel heel contrasterend , hoe beter je ze ziet hoe mooier , zodat je echt het idee van naaien op papier benadrukt.

 3. Ballee
  on June 1st, 2009
  3

  Hi Petra,
  Mooie kaarten!
  Witte achtergrond = prima, stiksels ook net als de kleurencombinatie’s.
  Het enige wat ik anders zou doen: donkere inkt of omlijnen met een fineliner.

  Veel plezier ermee!

 4. erna
  on June 1st, 2009
  4

  wow great idea! love the threat! I only should use some darker ink so you can see the names more clearly…good luck!

 5. Liesbeth
  on June 1st, 2009
  5

  Hier iemand uit Amsterdam (Oud-Zuid)!
  Ik vind het mooie kleurcombinaties hoor, maar het zou misschien nog iets uitgesprokener mogen. Ik zie dat je complementaire kleuren gebruikt hebt. Dat zou je ook in de sterren kunnen doen. Bijvoorbeeld een blauwe ster met oranje stiksel. Je zou bijvoorbeeld ook verschillende kleuren inkt kunnen gebruiken voor de letters, of geborduurde flosjes aan de sterren, of dubbele rijen stiksels. Je zou ook contrasterend papier/stof kunnen gebruiken. Ik roep maar wat ideeën hoor, maar ‘t is vast genoeg om op voort te borduren! ;)

 6. Cheryl in the U.S.
  on June 2nd, 2009
  6

  Hello Petra- How smart are you to seek out advice from fellow sewers/crafters who all share the same passion. I have one sewing friend who speaks my language! We can talk about fabric forever and actually get waaayyy too into it! Oh well, one of life’s little pleasures for us. This idea is just too cute. I agree with Erna that a little darker ink on the names and I might try a sunny yellow card stock on the green star and maybe a pale blue one on the blue star. I must tell you that you really are talented and I read your blog regularly. Thanks for all of your inspiration and post your final results!!!

 7. an
  on June 2nd, 2009
  7

  Hoi,

  Leuk idee die kaartjes, goed gelukt!
  Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat met gekleurd papier ipv wit de kaartjes nog meer aanspreken … ‘k zou het eens proberen in een kleurtje en vergelijken wat je het beste vindt.

 8. Marian
  on June 4th, 2009
  8

  Hier iemand uit Amsterdam Zuid met ook een zeer kleine kring van creativiteitwaardeerders om zich heen.
  Leuke kaarten. Misschien inderdaad een gekleurde achtergrond en ik kon niet zo goed zien hoe de lapjes van de naamkaartjes geknipt zijn maar misschien zou je die met een kartelsnijwiel of schaar kunnen uitvoeren.

Leave a Reply