Knitting….. a new skill

December 27, 2010 | Category: Decoration, Knitting

knitting-a-new-skill
Ever since I saw Jane Brocket‘s jelly bean knitted cushion covers in “The gentle art of domesticity“, I wanted to have those for myself. I tried to find someone who would want to make one for me… but didn’t succeed. And as I didn’t know how to knit, I couldn’t make one for myself.

Now more then a year later, the time had come to learn a new skill. I went to the library and took some basic knitting books, I borrowed knitting needles and just started. After five practice pieces, I felt more confident with the sixth and even tried a cable as you can see :-)

I practiced with thinner needles and adding colors, and now I think I’m ready for the jelly bean cushion, maybe a cable cusion, and…., and…. how many cushions can be fit on a couch?

Some inspiration I found:
knitted-cushion-cover-inspiration

9 Comments

 1. chez chouke
  on December 27th, 2010
  1

  Hoi Petra,

  wat knap en dan meteen die kabels! Ik weet nog hoe ik aan het prutsen was soms als toen ik mezelf leerde haken (met youtube filmpjes: steekje kijken, op pauze zetten, weer terugkijken, enz.). Ik wens je heel veel succes, het gaat je zeker lukken! Mooi project voor je voor 2011!

  Liefs Judith

 2. manou
  on December 27th, 2010
  2

  Pas begonnen, en nu al kabels??? Dat belooft een heel succesvolle nieuwe hobby te worden!

 3. Dorien
  on December 30th, 2010
  3

  Jij durft! Dat heeft mij heel wat jaartjes gekost voordat ik me aan kabels durfde te wagen. Knap gedaan. Hoeveel kussens er op je bank passen weet ik niet, maar het voordeel van kussens is dat ze ook op de grond kunnen, op een stoel, op je bed, ….
  Volgens mij kun je nog wel even bezig zijn!
  Fijne roetsj!

 4. Deborah
  on December 30th, 2010
  4

  You are doing a great job! I am trying to teach myself how to knit also, you inspire me to try harder.

 5. Tuija
  on January 5th, 2011
  5

  Very good new skill! I also just started knitting and so far I am loving it.

 6. Maud
  on January 5th, 2011
  6

  Hoi Petra,
  Het is ook een erg leuk boek! Ik heb al verschillende dingen gemaakt. Bv de hartjes van het kerstkadootje zijn uit het boek. Ook de vlindertjes zijn erg leuk. Ik wil nu eigenlijk de speldenkussentjes gaan maken! Ze komen vanzelf langs op mijn blog! Groetjes en nog een creatieve dag! Maud

 7. Nelleke
  on January 5th, 2011
  7

  Hey,

  Wat een heerlijk gevoel niet? Vaak heb ik een abracadabra gevoel als het toch weer is gelukt, ook al had je van te voren geen benul van hoe het moest! Miracle crafting!
  Succes met je kussentjes

 8. prentje
  on January 15th, 2011
  8

  OOOh, wat knap! Ik kan alleen maar dromen dat ik ooit zoiets zou kunnen!

 9. joanna
  on February 10th, 2011
  9

  I’m impressed! I started knitting a year ago as well and I am nowhere near knitting cables! Your post made me want to pull out my knitting bag and practice more!

Leave a Reply