I started cross stitching when I was 12 years old, in the back of the car on our way to somewhere in France. I torned some magazine pages with small designs an happily stitched the whole way. I loved working on it and see the little strawberries and flowers appear, only they looked a bit wonky…. Right there I found out why it is important to always make your crosses the same direction :-)

I still love stitching, but only on vacation when I have the peace and time to concentrate. And I love buying beautiful stitching books, especially the French ones. Stitching magazines I was not so fond of, found them mostly too sweet and old-fashioned.

But last year, when I started reading Mollie Makes (an other favorite of mine) I saw an advertisement of CrossStitcher magazine, I decided to order a copy, and I loved it!
Now I order copies from time to time, I don’t like every issue. I installed the magazine app on my iPhone and iPad, as this app allows you to flip trough the issues. I then decide if I want to order the paper copy, I don’t like the digital version so much I love to feel the paper pages.
I always order it at the publisher’s website, as I found out that’s the cheapest option, but you could also buy it in the stores, in The Netherlands for example at large Ako’s.

 

Ik begon met borduren toen ik 12 was, achterin de auto op weg naar ergens in Frankrijk. I had een paar pagina’s met patroontjes uit een Libelle gescheurd, en was lekker de hele weg aan het borduren. Ik vond het heerlijk om te doen en fantastisch om te zien hoe de kleine aardbeitjes en bloemen tevoorschijn kwamen, alleen…. ik vond ze er wat rommelig uitzien….. Op dat moment heb ik voor altijd geleerd waarom het belangrijk is dat je de kruisjes allemaal dezelfde richting op maakt :-)

Ik houd nog steeds van borduren, maar alleen als ik op vakantie ben en de rust en tijd heb om me te concentreren. En ik houd misschien nog wel meer van borduurboeken, en dan vooral de Franse. Borduurtijdschriften konden me niet zo boeien, vond ze altijd saai en oubollig.

Maar dat is veranderd sinds ik via Mollie Makes (een andere favoriet van mij) het CrossStitcher tijdschrift leerde kennen. Ik besloot er een te bestellen en was meteen verkocht! Af en toe bestel ik er nu een paar, niet elke uitgave want ik vind ze niet allemaal even leuk. Ik heb de CrossStitcher app op mijn iPhone en iPad ge├»nstalleerd, want hiermee kun je door de tijdschriften bladeren voordat je ze koopt. Ik koop dan vervolgens de papieren versie via de website van de uitgever, want ik heb uitgevonden dat dat de goedkoopste manier is. Je kan hem natuurlijk ook gewoon in de winkel kopen, in Nederland bijvoorbeeld bij de grote Ako’s (op WTC heb ik ‘m in de winkel gezien) De digitale versie koop ik eigenlijk niet, omdat ik het zo heerlijk vind om het papier te voelen en door te kunnen bladeren.

One Comments

  1. Ann
    on July 6th, 2012
    1

    I’m a real magazine addict – I just can’t resist slipping into WH Smiths to add to my collection when I pass by. I used to tear out the pages I liked for future reference but find I get all my inspiration in blog land now – and Pinterest of course!

Leave a Reply