When I’m working behind my computer and the weather is a bit colder, I love to wear a scarf. But the loose ends sometimes irritate me, so I decided I needed a cowl (infinity) scarf. I found a few beautiful knitted versions and thought of asking my mother in law to knit one for me. I’m not such a knitter, my hands an arms get cramped, and when I make a mistake I have no idea how I could fix it. I find crocheting much more forgiving, If you don’t like it, you just pull the thread and start all over again, easy peasy. After a lot of searching my eye fell on the bellflower infinity scarf. And I bought very soft yarn: Cashsoft DK from my favorite yarn brand Rowan. Now I have a very soft and cozy cowl shawl, that I already wore a lot this summer…

Materials used:

 • 4 skeins of Cashsoft DK in the color Dusty 542
 • 4 mm crochet hook (and a 2 mm hook to work the slipstitch in the beginning single crochets)

p.s. As I used a thinner yarn, I started with a chain of 46

Wanneer ik aan de computer werk, vind ik het heerlijk een sjaal te dragen als het wat frisser is. Maar de uiteinden kunnen me af en toe irriteren wanneer ze los raken. Ik had dus bedacht dat ik graag een colsjaal wilde hebben. Ik had al  een paar mooie gebreide varianten gevonden, en stond op het punt mijn schoonmoeder te vragen een voor mij te breien. Ik ben zelf niet zo’n breister, mijn handen en armen raken helemaal verkrampt, en wanneer je een foutje maakt heb ik geen idee hoe je dat dan kan herstellen. Haken vind ik veel vergevingsgezinder, wanneer het je niet zint, haal je het gewoon uit en begin je weer opnieuw, simpel als dat :-) Na een tijdje zoeken voor een haakpatroon voor een colsjaal, stuitte ik op het patroon voor de Bellflower infinity scarf. Ik kocht lekker zacht garen: Cashsoft DK van mijn favoriete garen merk Rowan, en begon te haken. Nu heb ik een heerlijk zachte colsjaal, die ik deze zomer al vaak gedragen heb…

Gebruikte materialen:

 • 4 bollen Cashsoft DK in de kleur Dusty 542
 • 4 mm haaknaald (en een 2 mm haaknaald voor het maken van de halfvaste in de begin lossen)

p.s. Omdat ik een dunner garen heb gebruikt, ben ik met een ketting van 46 lossen begonnen

2 Comments

 1. Ann
  on July 11th, 2012
  1

  Lovely – ridiculous that we need to wear a scarf in July but this year in the UK WE DO. Thanks for finding this great pattern.

 2. Anne-Marie
  on July 12th, 2012
  2

  Das grappig/ toevallig. Heb een vergelijkbaar patroon gebruikt voor deze kussenhoes. Zit alleen een extra losse tussen de twee stokjes. http://kookiez.weebly.com/1/post/2012/07/a-perfect-combination.html

Leave a Reply