Stitch-by-stitch-moodboard

Stitch-by-stitch-sketches

I’m still living in a dream… is it really true that book with my name on it, is printed? It all started with a few ideas for craft books that I had send to a Dutch craft book publisher. They loved the ideas and wanted me to start working on the cross stitch and embroidery book, as there aren’t so many yet written in Dutch. Eeeeek, now I realy had to start!

Very quick I knew what kind of projects I wanted to have in the book. But then…… the designs…. This process was all new to me, start with an idea, sketch and work out, pfew…. a lot of ideas have died on the drawing table. I left it all for a month and then suddenly I knew what I wanted, what kind of cross stitch book I would love to buy myself. It had to be retro/scandinavian inspired designs in bright pastel colors, like the palet of Greengate and Cath Kidston.

Then I rode the flow for a long time, weehooo :-) Until all the stitching had to be done…. luckily I got a big help from Helga who also stitched a lot of projects for the Eline’s Huis books.

In november Joost de Wolf came to my studio to shoot all the pictures for the book, and Eline and Antoinette could start their work in finishing the book. Late January it was all sent to the printer, to be delivered to the stores last week :-)

Off course the book and materials can be bought in my online shop, at the book party on March 16 and at the Creatieve Hobby- en Handwerkdagen from March 21-23 in Den Bosch

Stitch-by-stitch-boekjes

Het voelt nog steeds een beetje alsof ik leef in een droom, is het echt waar, dat boekje in de winkel met mijn naam er op? Het begon allemaal met een e-mail met ideeën voor creatieve boeken dat ik naar een uitgeverij voor hobby boeken had gestuurd. Ze vonden het goede ideeën en gaven me de opdracht te beginnen met een borduurboekje, want die zijn er nog niet zoveel geschreven in het Nederlands. Eeeeeeeeek, nu moest ik echt beginnen!!

Ik had snel de ideeen voor projecten op papier. Maar dan… de ontwerpen voor de borduurtjes. Zo’n opdracht had ik nog niet eerder gedaan, ideeën bedenken, schetsen, uitwerken… in het begin zijn er heel wat ideeën in de prullenbak verdwenen. Toen heb ik het een maandje laten liggen, er even niet meer aan gedacht, en opeens wist het! Wat voor boekje ik zelf ook graag zou willen kopen: een boekje met borduurontwerpen geïnspireerd  op retro/scandinavisch design, en dan in een helder pastel kleurenpalet, zoals dat van Greengate en Cath Kidston.

Ik zat een tijd heerlijk in de flow, joehoe! Totdat er geborduurd moest worden, maar gelukkig was er Helga die me daar veel bij heeft geholpen. Zij heeft ook een heleboel borduurwerk gedaan voor de Eline’s Huis boeken.

In november kwam Joost de Wolf naar mijn atelier om alle foto’s te maken, en eindelijk konden Eline en Antoinette aan het werk voor de vormgeving. Eind januari was alles klaar voor de drukker, en afgelopen week zijn de boeken afgeleverd bij de winkels :-)

Natuurlijk zijn het boek en de materialen ook in mijn webwinkel te bestellen, of te koop tijdens het boekfeestje van 16 maart en tijdens de Creatieve Hobby- en Handwerkdagen van 21 tot en met 23 maart in Den Bosch.

 

10 Comments

 1. twink
  on March 3rd, 2013
  1

  leuk, geniet er maar van, hou de droom nog maar even in stand, je oma zou er trots op geweest zijn. volgens mij hebben jullie (Den jij) er heel wat van geërfd. goede zondag,

 2. Daan Rot
  on March 3rd, 2013
  2

  Supergaaf!!

 3. Alessandra
  on March 3rd, 2013
  3

  congrats!!!!
  xxx Ale

 4. CreativEls
  on March 3rd, 2013
  4

  Wow, jouw eigen boek ! Gefeliciteerd ! Komt het ook uit in België ?

 5. Petra
  on March 3rd, 2013
  5

  Hoi Els, ik weet niet of het ook in de Belgische boekhandels komt, maar hij is in iedergeval wel bij proxis te bestellen: http://www.proxisazur.be/nl/catalog/detail/boeken/9853825/stitch-by-stitch-petra-hoeksema-64-p-hardcover-handmade-divas/ean/9789043915458/

 6. Nancy
  on March 4th, 2013
  6

  Nogmaals gefeliciteerd hoor! Echt super!! Ik moet nog even wachten (hoop het 30 maart alsnog voor mijn verjaardag te krijgen, ‘verlaat’ feestje ;-) Maar het is het wachten vast en zeker waard!! ;-) liefs, Nancy

 7. Famke
  on March 4th, 2013
  7

  Wat geweldig je eigen boek, gefeliciteerd! Het ziet er heel leuk en vrolijk uit.
  groetjes, Famke

 8. lilito handmade
  on March 6th, 2013
  8

  Hello Petra!!
  I’ve just found your blog…and I love your ideas
  …..congrats on the book!!!

 9. Maureen
  on March 8th, 2013
  9

  Net ontvangen……..en zo ontzettend leuk!

  Gefeliciteerd!

  Voor de anderen….een aanrader!

 10. Michelle
  on June 5th, 2013
  10

  Echt helemaal leuk. Gefeliciteerd met het boek.

Leave a Reply