Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'10.246.64.224' (using password: NO) in /customers/3/f/e/bypetra.nl/httpd.www/blog/wp-content/plugins/statpress-seolution/statpress.php on line 854 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /customers/3/f/e/bypetra.nl/httpd.www/blog/wp-content/plugins/statpress-seolution/statpress.php on line 854 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'10.246.64.224' (using password: NO) in /customers/3/f/e/bypetra.nl/httpd.www/blog/wp-content/plugins/statpress-seolution/statpress.php on line 854 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /customers/3/f/e/bypetra.nl/httpd.www/blog/wp-content/plugins/statpress-seolution/statpress.php on line 854 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'10.246.64.224' (using password: NO) in /customers/3/f/e/bypetra.nl/httpd.www/blog/wp-content/plugins/statpress-seolution/statpress.php on line 854 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /customers/3/f/e/bypetra.nl/httpd.www/blog/wp-content/plugins/statpress-seolution/statpress.php on line 854 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'10.246.64.224' (using password: NO) in /customers/3/f/e/bypetra.nl/httpd.www/blog/wp-content/plugins/statpress-seolution/statpress.php on line 854 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /customers/3/f/e/bypetra.nl/httpd.www/blog/wp-content/plugins/statpress-seolution/statpress.php on line 854 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'10.246.64.224' (using password: NO) in /customers/3/f/e/bypetra.nl/httpd.www/blog/wp-content/plugins/statpress-seolution/statpress.php on line 854 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /customers/3/f/e/bypetra.nl/httpd.www/blog/wp-content/plugins/statpress-seolution/statpress.php on line 854 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'10.246.64.224' (using password: NO) in /customers/3/f/e/bypetra.nl/httpd.www/blog/wp-content/plugins/statpress-seolution/statpress.php on line 854 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /customers/3/f/e/bypetra.nl/httpd.www/blog/wp-content/plugins/statpress-seolution/statpress.php on line 854 Crochet baby beanie – 9 months size « byPetra

Crochet baby beanie – 9 months size

January 19, 2014 | Category: Crochet, DIY

Crochet-baby-beanie-9-months-sizeAfgelopen zomer heb ik een eerste mutsje voor mijn schattige nichtje Fien gemaakt. Nu 6 maanden later is ze gegroeid en heeft ze een nieuwe winterjas gekregen, dus tijd voor een nieuwe muts! Het patroon van de kleinere muts heb ik vergroot, en ik heb er een grotere bloem bij gemaakt. Hij past nu super mooi bij de nieuwe jas en staat Fien ontzettend schattig :-)

Please scroll down for the English version

Mutsje
Dit mutsje is gehaakt met Yasmina acryl, met een 3mm haaknaald. Het mutsje heeft een omtrek van 43 cm en is geschikt voor baby’s van 8 tot 12 maanden.

Werkbeschrijving
1e ronde: Begin met een magische ring en haak 2 lossen, en 7 halve stokjes in de ring, eindig met een halve vaste in de 2e losse van de begin lossen (8 steken)

2e ronde: 2 lossen, half stokje in dezelfde steek, 2 halve stokjes in elke volgende steek, eindig met een halve vaste in de 2e losse van de begin lossen (16 steken)

3e ronde: 2 lossen, half stokje in dezelfde steek, * volgende steek 1 half stokje, volgende steek 2 halve stokjes, herhaal vanaf * eindig met een halve vaste in de 2e losse van de begin lossen (24 steken)

4e ronde: 2 lossen, half stokje in dezelfde steek, * volgende 2 steken 1 half stokje, volgende steek 2 halve stokjes, herhaal vanaf * eindig met een halve vaste in de 2e losse van de begin lossen (32 steken)

5e ronde: 2 lossen, half stokje in dezelfde steek, * volgende 3 steken 1 half stokje, volgende steek 2 halve stokjes, herhaal vanaf * eindig met een halve vaste in de 2e losse van de begin lossen (40 steken)

6e ronde: 2 lossen, half stokje in dezelfde steek, * volgende 4 steken 1 half stokje, volgende steek 2 halve stokjes, herhaal vanaf * eindig met een halve vaste in de 2e losse van de begin lossen (48 steken)

7e ronde: 2 lossen, half stokje in dezelfde steek, * volgende 5 steken 1 half stokje, volgende steek 2 halve stokjes, herhaal vanaf * eindig met een halve vaste in de 2e losse van de begin lossen (56 steken)

8e ronde: 2 lossen, half stokje in dezelfde steek, * volgende 6 steken 1 half stokje, volgende steek 2 halve stokjes, herhaal vanaf * eindig met een halve vaste in de 2e losse van de begin lossen (64 steken)

9e ronde: 2 lossen, half stokje in dezelfde steek, * volgende 7 steken 1 half stokje, volgende steek 2 halve stokjes, herhaal vanaf * eindig met een halve vaste in de 2e losse van de begin lossen (72 steken)

10e ronde: 3 lossen, 2 stokjes in dezelfde steek, * 2 steken overslaan, 3 stokjes in de volgende steek, herhaal vanaf * eindig met een halve vaste in de 3e losse van de begin lossen

11e – 19e ronde: 3 lossen, 2 stokjes in dezelfde ruimte tussen de groepjes van 3 stokjes in de ronde ervoor, 3 stokjes in de ruimte tussen de volgende groepjes van 3 stokjes van de ronde ervoor, eindig met een halve vaste in de 3e lossen van de begin lossen.

Kleurwisseling: 5 rondes blauw, 1 ronde grijs, 2 rondes blauw, 1 ronde grijs, 1 ronde blauw

20e – 24e ronde: 1 losse, 1 vaste in elke steek, eindig met een halve vaste in de eerste losse.

Kleurwisseling: 3 rondes blauw, 1 ronde neon roze, 1 ronde grijs

Bloem
Voor de bloem heb ik het patroon van Olavas Verden gebruikt. Ik heb tot en met ronde 5 gehaakt, en daarna de bloem vastgezet op de muts. Ik heb het midden van de bloem vastgezet, maar ook de buitenste rand omdat de bloem dan netter blijft zitten.

 

 

Last summer I made my little niece her first crochet beanie. Now 6 months later she has grown and got a new wintercoat, so time for new beanie! I enlarged the pattern of the smaller beanie, and I made a bigger flower. She looks super cute, and it matches her new coat perfectly :-)

Beanie
This beanie is made with  Yasmina acryl, I used a 3mm crochet hook. The size is 43 cm and will fit a baby from 8 till 12 months old.

Round 1: Start with a magic ring, chain 2 , work 7 hdc into the ring, slip stitch into 2nd chain of the start chains to join round (8 stitches)

Round 2: chain 2, hdc in same stitch. Work 2 hdc in each stitch, slip stitch into 2nd chain of the start chains to join round (16 stitches)

Round 3: chain 2, hdc in same stitch, * hdc in next stitch, work 2 hdc in next stitch, repeat from * slip stitch into 2nd chain of the start chains to join round (24 stitches)

Round 4: chain 2, hdc in same stitch, * hdc in next 2 stitches, work 2 hdc in next stitch, repeat from * slip stitch into 2nd chain of the start chains to join round (32 stitches)

Round 5: chain 2, hdc in same stitch, * hdc in next 3 stitches, work 2 hdc in next stitch, repeat from * slip stitch into 2nd chain of the start chains to join round (40 stitches)

Round 6: chain 2, hdc in same stitch, * hdc in next 4 stitches, work 2 hdc in next stitch, repeat from * slip stitch into 2nd chain of the start chains to join round (48 stitches)

Round 7: chain 2, hdc in same stitch, * hdc in next 5 stitches, work 2 hdc in next stitch, repeat from * slip stitch into 2nd chain of the start chains to join round (56 stitches)

Round 8: chain 2, hdc in same stitch, * hdc in next 6 stitches, work 2 hdc in next stitch, repeat from * slip stitch into 2nd chain of the start chains to join round (64 stitches)

Round 9: chain 2, hdc in same stitch, * hdc in next 7 stitches, work 2 hdc in next stitch, repeat from * slip stitch into 2nd chain of the start chains to join round (72 stitches)

Round 10: chain 3, 2 dc in same stitch, * Skip 2 stitches, 3dc in next stitch, repeat from * slip stitch in 3rd chain of the start chains to join round.

Round 11 – 19: chain 3, 2 dc in same space, work 3 dc in each space created by the clusters in the previous row, slip stitch in 3rd chain of the start chains to join round.

Color change pattern: 5 rounds blue, 1 round grey, 2 rounds blue, 1 round grey, 1 round blue

Round 20 – 24: chain 1, sc in each stitch, slip stitch in the starting chain to join round, finish off, weave in ends.

Color change pattern: 3 rounds blue, 1 round neon pink, 1 round grey

Flower
The flower I made from the pattern of Olavas Verden. I only made 5 rounds, and stitched the flower to the beanie. A few stitches in de the center, I also stitched the outer side of the flower to the beanie, to keep the flower flat.

3 Comments

 1. Alessandra
  on January 19th, 2014
  1

  your niece is a real cutie!!!!!
  thank you for the pattern, xxxxx Ale

 2. Esther blankenzee
  on March 2nd, 2014
  2

  Hy Petra, wat een leuke weg gefakete heb je bij handwerkjuffie. Het lijkt me erg leuk om kaarten te winnen en samen met mijn dochter een workshop bij je te doen.

  Misschien tot ziens,
  Groetjes esther

 3. Petra
  on March 2nd, 2014
  3

  Hoi Esther,

  Heb je een commentaar achtergelaten bij Handwerkjuffie? Dan maak je kans op de kaarten en workshop :-)

Leave a Reply
  About me

  Hi, I'm Petra, I live in Amsterdam, The Netherlands. I’m running my own business byPetra: selling creative materials, like ribbons in scandinavian style, cute Lecien fabrics and many more, I also organise craft workshops.

  On this blog I will share my inspiration, that I find in books (lots and lots of craft books), magazines, shops, museums and other blogs. You will also find DIY ideas and news from my shop from time to time.
  >>More about me


  Snorfestival 2014

  My webshop

  Follow me

  Nieuwsbrief

  Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van byPetra, dan ontvang je de PDF met de patronen uit 'Decoreren in landelijke stijl'. En je wordt ongeveer 1 keer per maand op de hoogte gebracht van nieuwe producten, evenementen en leuke DIY ideeën.

      Voornaam:
      Achternaam:
  *  E-mail:

  Nice links:

  heart handmade uk