Back in high school I learned myself crochet. In the library I found a magazine with a pattern of a crocheted dog and I wanted to make that one. As it was the summer holidays I could crochet full-time and I did that for two days…. At that time my right index finger had become twice the size and I couldn’t use it for the days after. I took almost 20 years before I dare to touch the crochet hook again, and now I’m hooked :-)

I still had to keep in mind to keep my crochet sessions short, as my right index finger was still a week spot. Then two years ago I discovered the Clover soft touch crochet hooks. Wow, what a relieve was that, the shape of that hook just prevents me from pressing too hard, and the material and sharp end just makes it flow very smooth trough the yarn. I tried the Addi hooks with comfort handel as well , but for me the Clover one is perfect.

 

Toen ik op de middelbare school zat, heb ik mezelf leren haken. Ik had een map met oude Ariadnes uit de bibliotheek geleend, daarin stond een gehaakt hondje dat ik graag wilde maken. Omdat het zomervakantie was, kon ik full-time haken en na twee dagen was mijn rechter wijsvinger twee keer zo dik geworden en heb ik die een paar dagen niet kunnen gebruiken, en het deed ontzettend pijn. Het heeft bijna 20 jaar geduurd voordat ik weer een haaknaald durfde aanraken, maar nu ben ik verslaafd :-)

Ik moest er nog steeds op te letten dat ik niet te lang doorging, want mijn rechter wijsvinger is nog steeds een zwakke plek. Maar toen ik twee jaar geleden de Clover soft touch haaknaalden ontdekte…. wat een opluchting! Door de vorm van de haaknaald kan ik nu niet meer zo hard knijpen, en het materiaal en de vorm van de haak zorgen ervoor dat je heel soepel door het garen glijdt, heerlijk! Ik heb ook de Addi haaknaalden met de comfort greep geprobeerd, maar de Clover werkt voor mij fijner.

3 Comments

 1. martine
  on July 13th, 2012
  1

  he dat is super handig!

  Maar die leuke gehaakte blokjes…….heb je daar ook een patroontje van?
  Ze hebben zo’n leuk hartje!!

  groetjes martine

 2. Natalie
  on September 1st, 2012
  2

  Do you have a pattern for this square?

 3. Petra
  on September 2nd, 2012
  3

  Hi Natalie, the pattern of this square can be found in this book: http://bypetra.nl/blog/2012/07/20/one-of-my-favorite-craft-books/

Leave a Reply