To say I love Japanese crochet books, is a bit of an understatement :-) The colors and patterns are all so different from the European books. And what they do great is, for all patterns they publish perfect diagrams, so you don’t have to understand Japanese to understand how to make the projects.

I already have a small library of Japanese crochet books, today I show you one I’m working from recently. I’m busy making the blanket you can see on the front cover. I already had the same colors in my stash, and I just love the square with the flower heart.

If you would like to own your own copy, you can buy one here. And the shop of Pomadour24 is full with lots and lots more ‘need to have’ Japanese craft books. She has a pretty fast service, within a week your order will drop on your doormat.

 

Dat ik Japanse haakboeken ontzettend leuk vind, is een beetje een understatement :-) De kleuren en patronen zijn allemaal zo anders dan in de Europese boeken. En wat ze echt fantastisch doen, zijn de schema’s bij elk project, je hoeft dus helemaal geen Japans te begrijpen om de projecten te kunnen maken.

Ik heb al een bescheiden bibliotheek met Japanse haakboeken, vandaag laat ik er eentje zien waar ik op dit moment iets uit aan het maken ben. Ik ben bezig met de deken die je op de voorkant kan zien. De gebruikte kleuren had ik al in mijn voorraad, en ik vind het vierkant met de bloem in het midden echt fantastisch.

Als je zelf ook een exemplaar wilt hebben, kun je die hier bestellen. In de winkel van Pomadour24 vind je nog veeeeel meer ‘hebbe hebbe’ Japanse crea boeken. Je ontvangt ze ook supersnel, binnen een week valt je bestelling bij je op de mat.

3 Comments

 1. martine
  on July 22nd, 2012
  1

  Inderdaad super dat hartje in elk bloemetje.
  Ga eens even goed nadenken of ik er aan ga beginnen……

 2. Marga
  on August 4th, 2012
  2

  Wat een schitterend boek en op de Etsy staan zeker hele mooie boeken te koop. Nooit aan gedacht, een Japans boek te bekijken of zelfs te kopen, maar, ga er nu toch over denken er ook één aan te schaffen om te proberen.

  Groetjes, Marga

 3. Julia
  on August 20th, 2014
  3

  Heel mooie boek. Dank u voor de ideetjes …
  Mvg Juliake

Leave a Reply