DIY: wool felt iPhone cover

August 29, 2012 | Category: DIY


With some pieces of wool felt you can create your own soft and customized phone cover. The measurements in this tutorial are for a cover for the iPhone 4(S) but can easily be translated to any other mobile phone.

Materials needed:

 • 2 pieces of wool felt, 8cm x 25cm (orange & pink)
 • 3 pieces of left-over felt for the flower
 • Button to use as flower heart
 • Embroidery or sewing thread in corresponding colours
 • Sharp pointed scissors and needle
 • Sewing machine (could also be hand stitched)

Description:

Using the pattern below, cut the flower pieces from the left-over felt (1). Appliqué the flower parts with a small hand stitch to the piece of felt you would like to use on the outside (2). As finishing touch sew the button on as flower heart. Pin the short sides of the inner and outer felt piece squared with two very thin pins, so you can sew over them. Stitch the short sides together (3). Now fold the felt piece in half, align the short sides. Now stitch the sides with a 4mm seem, and voila you can store your iPhone in a safe place now.

Met een paar stukjes wolvilt kun je je eigen zachte hoesje voor je telefoon maken. The afmetingen in deze beschrijving zijn voor een hoesje voor een iPhone 4(S), maar de maten kunnen makkelijk aangepast worden voor elke andere mobiele telefoon.

Benodigd materiaal:

 • Twee stukjes wolvilt van 8cm x 25cm (oranje en roze)
 • 3 reststukjes vilt in verschillende kleuren voor de bloem
 • Knoopje voor het bloemhart
 • Borduur of naaigaren in bijpassende kleuren
 • Schaartje met een scherpe punt en een naald
 • Naaimachine (kan eventueel ook met de hand genaaid worden)

Werkwijze:

Knip, met behulp van het onderstaande patroon, de onderdelen van de bloem uit de restjes vilt (1). Stik de bloem delen met een klein steekje met de hand op het stuk vilt dat je aan de buitenkant wilt gebruiken (2). Naai het knoopje tot slot in het midden van de bloem vast als bloem hart. Speld de korte kanten van het oranje en roze vilt op elkaar, haaks met twee dunne spelden zodat je er overheen kan naaien. Stik de twee lagen vilt op de korte kanten aan elkaar (3). Vouw het geheel nu doormidden met de korte kanten op elkaar. Stik nu de zijkanten met een 4mm naad, en voilà je kunt je iPhone nu veilig opbergen.

4 Comments

 1. Inge
  on August 29th, 2012
  1

  Zó gaaf! Ik kon het niet laten en heb er ook meteen één gemaakt:-D Dank je wel voor het delen van de beschrijving!

 2. Margreet
  on August 29th, 2012
  2

  Via via ben ik op je blog gekomen. Wat een leuk en eenvoudig te maken hoesje is dit…ga het uitproberen….ik heb me tevens ingeschreven voor je nieuwsbiref.
  xxx Margreet

 3. grazia
  on August 30th, 2012
  3

  fantastico!!!
  grazia

 4. Astrid
  on August 31st, 2012
  4

  Hallo Petra,
  De meiden waren er weg van …dus het benodigde materiaal op de kop tikken en vervolgens gaan ze er beide eentje maken…Super mam, die tip van Petra…ToT Lommel groetjes Astrid and kids

Leave a Reply