Wool felt balls garland part 2

October 3, 2012 | Category: byPetra, DIY, Felt

A month ago I posted the basic wool felt balls garland, now I created a new version with the same balls. I used the Marianne Design star craftable to cut the snowflake from white foam, and cut little dots from left over felt pieces. The idea for this garland I found via Pinterest. I changed the original idea a bit as I found the snowflakes look better as middle piece instead on the sides of the felt balls.

Materials:

 • 20 wool felt balls ∅ 2 cm
 • 10 silver bells
 • 10 white foam snowflakes
 • 20 little dots ∅ 1 cm cut from left over wool felt in corresponding colours
 • 40 small wooden beads
 • ecru crochet yarn (suited for 3 – 3,5 mm needles)
 • 1 m ecru thread, for example DMC Petra 5 (provided with wool felt balls)
 • 3,5 mm crochet hook
 • sharp darning needle (provided with wool felt balls)

How to make:
Start with stringing the bells to the crochet yarn, now crochet 11 single crochet stitches, crochet a bell together in the 12th stitch. Crochet 23 SC, a bell in the 24th stitch, continue till you have fastened all the 10 bells and finish with 12 SC stitches, fasten off.

Knot the ecru thread to the first SC stitch, and string 2 wooden beads, little felt dot, felt ball, snowflake, felt ball, little felt dot, 2 wooden beads and go through the 24th stitch, repeat till the end and finish off by making a knot in the last SC stitch.

Een maand geleden zette ik de ‘gewone’ vilten balletjes slinger op mijn blog, ik heb nu een variant gemaakt met sneeuwvlokken en belletjes. De sneeuwvlokken heb ik gestanst met de Marianne Design star craftable, en de kleine vilten rondjes heb ik geknipt van restjes vilt. Het idee voor deze slinger vond ik op Pinterest. Het originele idee heb ik wat aangepast omdat ik de sneeuwvlokken beter vind uitkomen in het midden van de vilten balletjes in plaats van aan de zijkanten.

Materiaal:

 • 20 vilten balletjes ∅ 2 cm
 • 10 zilveren belletjes
 • 10 sneeuwvlokken uit wit foam
 • 20 kleine rondjes ∅ 1 cm geknipt uit restjes vilt in bijpassende kleuren
 • 40 kleine houten kraaltjes
 • ecru haakgaren (voor naalden 3 – 3,5 mm)
 • 1 m ecru draad, bijvoorbeeld DMC Petra 5 (zit in de verpakking met de vilten balletjes)
 • 3,5 mm haaknaald
 • scherpe stopnaald (zit in de verpakking met de vilten balletjes)

Hoe te maken:
Rijg de belletjes aan het haakgaren, haak 11 lossen en haak een belletje mee in de 12e losse. Haak 23 lossen en haak een belletje mee in de 24ste losse. Herhaal tot je alle 10 belletjes hebt vastgehaakt, en eindig met 12 lossen en hecht af.

Knoop het ecru draad vast aan de eerste losse, en rijg vervolgens 2 houten kraaltjes, klein vilten rondje, vilten kraal, sneeuwvlok, vilten kraal, klein vilten rondje, 2 houten kraaltjes, aan de draad. Haal de draad door de 24e losse, en herhaal tot het einde en knoop de ecru draad vast aan de laatste losse.

3 Comments

 1. Ann
  on October 7th, 2012
  1

  Oh I just love this garland – Christmassy but not so much that you couldn’t leave it up all winter. Cutting the snowflakes from foam is a great idea – they’d be a bit floppy in felt.

 2. Krista
  on October 15th, 2012
  2

  Wat een ontzettend leuk idee. Ik heb alleen een vraag mbt het stansen van de sneeuwvlokken uit vilt. Ik haal ze soms wel 5x door mijn stansmachine maar nog zijn ze niet goed uitgesneden. Heb jij een tip voor mij?

  Alvast bedankt, Krista

 3. Petra
  on October 15th, 2012
  3

  Hi Krista, Ik heb de sneeuwvlokken uit foam gestanst, dat werkt een stuk beter dan vilt. Als je het toch uit vilt wilt doen, dan doe ik het altijd met een extra stukje van zo’n geel vaatdoekje. Dus eerste basisplaat, dan snijplaat, dan geel vaatdoekje, dan vilt, dan de stans en dan weer een snijplaat en dan twee of drie keer door de roller, en dan komen ze er goed uit. Alleen hele smalle stukjes moet je soms voorzichtig losknippen.

Leave a Reply