DIY Needle felt stars

October 18, 2012 | Category: DIY, Felt

Last summer I joined Loes of Freubelweb at the Landgoed fair in Beesd, we organised creative workshops. Together with Loes you could make a garland with needle felted hearts. It was a very popular workshop and lots of people asked if they could also buy the materials.

That inspired me to create a needle felt starter kit to sell at the creative markets I will atttend at the end of the month. At the Handwerkbeurs in Rotterdam and the KreaDoe in Utrecht, you can buy a starters kit for € 7,50. The starterskit contains 3 colours of wool roving enough to make 6 stars, a punching pad, a felting needle, star shaped cookie cutter, a little bell and rope to make the garland.

In the movie below you can see how to make a needle felt star with the materials in the starterskit.

To make the felting even more easy and relaxed you could buy a needle felt pen. The felting needle in the starterskit doubles as a replacement needle for the pen.

 

Afgelopen zomer heb ik samen met Loes van Freubelweb workshops gegeven tijdens de landgoed Fair in Beesd. Met Loes kon je een slinger met ge-naaldvilte hartjes maken. Dat was een erg populaire workshop en velen vroegen of ze bij ons ook de materialen konden kopen.

Dat inspireerde mij om een naaldvilt starterspakket samen te stellen, om tijdens de creatieve beurzen eind van deze maand te verkopen. Op de Handwerkbeurs in Rotterdam en de KreaDoe in Utrecht kun je voor € 7,50 een starters pakket kopen. Dit pakket bestaat uit 3 kleuren vilt wol genoeg om 6 sterren te maken, een viltmatje, viltnaald, ster koekjesvorm, belletje en stukje touw om de slinger te kunnen maken.

In het onderstaande filmpje kun je zien hoe je met de materialen uit het starterspakket een ster kunt vilten.

Om het vilten nog makkelijker te maken, zodat zelfs kinderen het goed kunnen doen, kun je een viltpen kopen. De viltnaald uit het starterspakket is gelijk een reservenaald voor de pen.

4 Comments

 1. Alessandra
  on October 18th, 2012
  1

  very nice idea the kit!!!
  xxxx Alessandra

 2. koralee
  on October 28th, 2012
  2

  oh my I love this! I just love stopping by your sweet blog…I always find so much joy. xo Thank you

 3. meg
  on October 31st, 2012
  3

  Hallo petra, wat leuk om je in het echt te hebben gezien en gesproken! Ik ben superblij met de agenda, maar door ons leuke gesprek en geblader heb ik helemaal vergeten naar je andere spulletjes te kijken :(
  Grappig dat je Loes noemt, van Freubelweb. via Fruebelweb had ik nl de kaartjes gewonnen voor crea doe. Ik moest daarvoor mijn booschappenlijstje voor Creadoe mailen en op 1 stond de agenda!
  Het was een super dagje. Hoop dat je goede en gezellige zaken hebt gedaan vandaag.

 4. Barbara
  on November 27th, 2012
  4

  Hee Peet, ben weer even op je blog, Wat een gaaf filmpje, echt profi en idiotproof, het is zo duidelijk. Krijg meteen zin om aan de slag te gaan. Idee voor een verjaardagsfeestje?? Leuk ook om weer wat inspiring blogs te lezen, vind ze ook altijd erg inspirerend.
  Lieve groetjes..

Leave a Reply