Crochet – South Bay shawlette

May 14, 2014 | Category: Crochet

South-Bay-shawlette-stoel
Sinds afgelopen december heb ik mijn haak-mojo weer helemaal gevonden. Er vliegt vanalles uit mijn handen de laatste tijd en koop heel veel garen voor alle projecten die ik bedenk :-)

Een van de projecten die ik een tijdje geleden al heb afgemaakt is mijn eerste South Bay omslagdoek, ik was geïnspireerd door de mooie werkstukken van Haakzolder, en ik had nog garen uit een erfenis van de oma van een collega. De accentkleuren heb ik gehaakt met twee kleuren fine van de Hema. De sjaal heb ik gehaakt met een 3mm haaknaald.

Ik heb er een eenvoudige rand met blaadjes aan gehaakt, het patroon hiervoor zie je in het schema onderaan deze post.

 

Since last December I found my crochet-mojo again. New projects fly from my hook, and I buy lots of new yarn for all the projects I imagine :-)

One of the projects I finished recently is my very first South Bay Shawlette. I was inspired by the lovely shawls made by Haakzolder, and I had some yarn waiting a lovely colleague had given me from her grandma’s heritage. For the accent colours I used fine yarn from Hema, and I used a 3mm hook to crochet the shawl.

I made a simple border with little leaves, you can find the pattern in the scheme at the bottom of this post.
South-Bay-shawlette-detailPatroon/Pattern: South Bay van Lion Brand  Garen/Yarn: Fine van Hema   Naald/Hook: 3mm

South-Bay-shawlette-border-pattern

7 Comments

 1. Alessandra
  on May 14th, 2014
  1

  really nice!!!!! the colours are great!!!!
  xxxxxx Ale

 2. Petra
  on May 14th, 2014
  2

  Tnx Allessandra!!

 3. Maaike
  on May 14th, 2014
  3

  Wauw, prachtig om trots op te zijn.

 4. Petra
  on May 14th, 2014
  4

  Dankjewel Maaike *bloos* :-)

 5. Janneke Assink
  on May 14th, 2014
  5

  Wow! Mooi patroon, prachtige kleuren en het randje maakt het af.

 6. Antoinette
  on May 15th, 2014
  6

  Mooie sjaal en prachtige kleuren, maar ik vind het kussen nog veel mooier!

 7. Catherina
  on May 22nd, 2014
  7

  Pragtig! Ek hou van die randjie, dit rond die sjaal so mooi af.

Leave a Reply